• Ana Menü
    Köşe Yazıları
    Foto Galeri
    Anket
    Bu Yıl Köye Gidecekmisiniz ?


    Sayac



    İstatistikler Yükleniyor ..!

    Köy Muhtarımızla Söyleşi ( Fotoğraf&Video)

    Köy Muhtarımızla Söyleşi ( Fotoğraf&Video)

      Ben Köyüme Aşığım, Hizmet Ve Etmek için Muhtar Oldum ...

    Kelkit Güzyurdu Köyü Muhtarı Bilal AKMAN’la Köy sorunları hakkında söyleşi yaptık.Köy muhtarı AKMAN küçüklüğünden beridir köyüne hizmet etmek istediğini ama bir türlü kısmet olmadığını söyledi. Köyünden uzaklarda kaldıkdan sonra köyüne hizmet etmek için 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Güzyurdu Köy Muhtarlığına aday olduğunu ve köy halkının tercihini kendinden yana kullandığını ve muhtar seçildiğini söyledi. Muhtar Bilal AKMAN ”Ben Küçüklüğümden Beridir Köyüme Aşığım” Muhtarlık benim için sadece hizmet edebilmem için bir  vesiledir, çünkü muhtar bir köyün herşeyidir.
     
     
    Muhtar seçildiği günden çalışmaya başlayan muhtar AKMAN ilk projesinin kendi plan ve projesini çizdiği ve ustalığını yaptığı köy  çeşmesi görülmeye değer bir mimari eserdir.
     
    Köyüne himet aşkı ile yanıp tutuştuğunu defaatle dile getiren Muhtar AKMAN Köyünden uzaklarda iken aşık olduğu köyü için şiirler yazdığını, hasret duyduğu köyüne olan hasretini ancak öylece giderebildiğini söyledi. Şimdi ise devletimizin köylere götürdüğü tüm hizmetleri köyümüze getirmeye talibim diyor. Köy halkımız hayvancılık ve tarım yaparak geçinmektedir. Köyümüzün tarım arazisinin % 75 susuzdur. Oysaki köyümüz Kelkit İlçesi’nin su bakımından en zengin kaynaklarına sahiptir.
     
    Öncelikli hedeflerim arasında köyümüze bir gölet kazandırmak ve Sulanamayan % 75 tarım arazilerinin sulu tarıma geçmesini sağlamak. İlk Baharda ve son baharda boşa akan kar sularını sulama göletimizde tutmaktır.
     
    Köyümüzde kooparatifleşerek devletimizden aldığımız destekleri işsiz olan köy halkımıza aktararak köyümüzden dışarıya olan göçü önlemektir. 75 hane olan köylerinin göç verdiğini ve 50 hane kaldığını söyledi. Gün geçtikçe gençlerimiz gurbete gitmektedir, onlara eğer iş olanağı sağlarsak köyümüz göç veren değil göç alan bir köy diye düşündüğünü.
     
    Köy konağı için Köy kadınlarına ve gençlerine söz verdiğini ve inşaallah başlamak için herşey hazır, sadece işçilik ve malzeme için biraz para lazım.Köy içme suyu için girişimde bulunduğunu ve köy içinden geçen derenin ıslahı için gerekli başvurunun yapıldığını söyledi.
     
    Şair Garip Bilal'den KÖYLÜ gardaş Şiiri ....
     

     

     

    Kaynak : http://www.kelkitcayigazetesi.com/anamanset/ben-koyume-asigim-hizmet-etmek-icin-muhtar-oldum/

     
     
     
     
     
     
     
     
     


    Yorumlar

    Sadece Site Üyelerimiz Yorum Yazabilir. Lütfen Üye Girişi Yapınız.
     
    Üye Girişi
    Facebook
    • BİZE ULAŞIN

    • 05529331329

    • kelkitliserhat@guzyurdu.com

    www.teknovizyon.net/
    YukariCik