• Ana Menü
    Köşe Yazıları
    Foto Galeri
    Anket
    Bu Yıl Köye Gidecekmisiniz ?


    Sayac



    İstatistikler Yükleniyor ..!

    Kelkit Ticaret

    Kelkit Ticaret

     

    KELKİT'TE TİCARET

    Atölye tipi sanayi de oldukça gelismistir Kelkit'te. 

    Atölye tipi sanayi alaninda ilçedeki kereste ve marangoz atölyeleri,kum ve tas ocaklari, büz, parke ve bordür tasi imalathaneleri ve oto tamircileri önemli yer tutar.  

                Bunun yaninda Kosmasat deresi yayinda 212 dükkan kapasiteli  Kelkit Küçük Sanayi Sitesi,ilçenin sanayi agirlikli faaliyetlerinin odagidir. 

                Ucuz isgücü ve kalkinmakta öncelikli yörelere uygulanan yatirim tesvikinden yararlanma düsüncesi, ilçede özel sektör yatirimlarinin önünü açmasi gereken bir düsünce olmasina karsilik, beklenilen özel sektör yatimlari ne yazik ki gerçeklesememis.  

    Cumartesi günleri ilçe merkezinde kurulan pazarda ilçe halki her türlü alisverisini yapmakta.  

    Bu günlerde çesitli ihtiyaçlarini karsilamak üzere köylerden gelen yogun bir nüfus hareketliligi gözlenmekte Kelkit'te. 

    Köylerden her gün minibüslerle gelen insanlar, perakende ticareti canlandirmakta ve önemli bir ticari sirkülasyon olusturmakta. Ticari isyerlerinin çogunlugu Aydin Dogan Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde konuslanmis.

                 Kelkit'in kara elmasi taskömürü de bölgede oldukça ilgi görmekte. Daha çok Gümüsgöze beldesinde  metrelerce yerin altindan  binbir güçlükle çikartilan Kelkit kömürü,  iç piyasanin arzina sunulmaktadir.

               Kelkit Palatformu sadece Kelkit'in degil bütün bir Kelkit Havzasinin kalkinmasini amaçlayan büyük bir resmi ? sivil organizasyon?Kelkit Havzasinda yer alan ilçeler her sene Taksim alaninda bir takim etkinlikler düzenliyor, Kelkit Havzasinin gelisimi için ortak kararlar aliyorlar.Çekül Vakfinin da büyük bir gayretle omuz verdigi Kelkit Platformu, bölgenin sürdürülebilir kalkinmasini hedeflemektedir.

     


    Yorumlar

    Sadece Site Üyelerimiz Yorum Yazabilir. Lütfen Üye Girişi Yapınız.
     
    Üye Girişi
    Facebook
    • BİZE ULAŞIN

    • 05529331329

    • kelkitliserhat@guzyurdu.com

    www.teknovizyon.net/
    YukariCik