• Ana Menü
    Köşe Yazıları
    Foto Galeri
    Anket
    Bu Yıl Köye Gidecekmisiniz ?


    Sayac



    İstatistikler Yükleniyor ..!

    Güzyurdu Köyü - Hakkımızda

    Güzyurdu Köyü - Hakkımızda

    Köyümüz Gümüşhane ili Kelkit ilçesine bağlı Güzyurdu köyüdür. Eski ismi  Sipikör    olan köyümüzün isimi 1960 'lı yıllarda Güzyurdu olarak değiştirilmiştir. 80 haneli olan köyümüzün  ilçe  merkezine  uzaklığı 40 km ve il merkezine ise uzaklığı ise 130 km' dir.     Köyümüzün kuzeyinde  Karacaören,  doğusunda  Ağlık  ve  Yarbaşı köyleri vardır.  Köyümüz deniz seviyesinden  1850 metre yüksekliktedir. Yüz ölçümü  33.4 km²' dir. Nüfusumuz 350' dir.Köyümüzde sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmamaktadır.Köyümüzde  camii, kahvehane  ve bakkal mevcuttur.
      Eğitim durumu ise İlköğretim okulu ve taşımalı eğitim ile yapılmaktadır.Okulumuz 1993 yılın da yapılmıştır. Derslik sayısı 3'tür. 2 öğretmenimiz bulunmaktadır.Öğrenci sayımız ise 70' dir.
     
      Köyümüzde tarım daha çok modern  ( Makineli ) tarım olarak yapılıyor olarak ençok yetiştirilen ürünler ise şunlardır. Arpa, Buğday, Yonca, Fiğ,Mercimek, Şeker pancarı, Patates, Fasulye, vb. ürünlerdir. Hayvancılık ise  daha çok küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar yetişir. küçükbaş hayvanlarının sayısı 800 büyükbaş hayvanlar  ( montofon cins ) ise 1200 civarındadır. Bunu yanı sıra tavukçuluk, arıcılık da yapılmaktadır.Köyümüzün diğer altyapı hizmetleri (Kanalizasyon )ise henüz tamamlanmamıştır.Köy halkı içme suyunu kendileri temin etmektedir.
     
    Muhtarımızın Adı: S. Yaşar Güney 
    Muhtarlık Telefon: 0456 33611 11
     


    Yorumlar

    Sadece Site Üyelerimiz Yorum Yazabilir. Lütfen Üye Girişi Yapınız.
     
    Üye Girişi
    Facebook
    • BİZE ULAŞIN

    • 05529331329

    • kelkitliserhat@guzyurdu.com

    www.teknovizyon.net/
    YukariCik